ahmet çıtıpıtIoğlu
“Yapı Yaşam Döngüsünde Bilgilerin Düzenlenmesi, Sayısallaştırılması ve Yönetimi”
Dr. Ahmet Çıtıpıtıoğlu farklı coğrafyalardaki nükleer santral, havalimanları ve yüksek yapılar gibi performanslı yapıların tasarım, yapım ve teknik işletmelerinde rol almıştır. Edindiği deneyimle projelerin tüm aşamalarını gözeten özgün bir bakış açışı kazanmıştır. Projelerinde ileri tasarım ve koordinasyon araçlarının kullanımı ile sayısal iş akışlarının kurgulanmasına öncülük etmiştir. ABD’nin California eyaletinde Yetkin Mühendis olan Dr. Çıtıpıtıoğlu’nun 25 yıldan fazla endüstri ve danışmanlık deneyimi bulunmaktadır. Mesleğine TAV İnşaat’ta Mühendislik ve Tasarım Direktörü olarak devam ederken, buildingSMART Türkiye’nin başkan yardımcılığı ile Türk Standartları Enstitüsü bünyesinde MTC 177 BIM Ayna Komitesi Başkanı olarak inşaat sektörünün sayısallaşmasına yönelik birçok çalışmada yer almaktadır.
Doç. Dr. Gamze Yüksel lisans eğitimini 2001 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik bölümünde tamamlamıştır.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü’nde 2002 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı akademik hayatına 2017 yılından itibaren aynı üniversitede Doçent olarak devam etmektedir. 2009-2010 yılları arasında 1 yıl süre ile ABD’nin Pittsburgh şehrinde University of Pittsburgh’da burslu ziyaretçi olarak YÖK bursu ile akışkanlar dinamiği denklemlerinin sonlu elemanlar çözümleri ve nümerik analizi üzerine araştırmalar yapmıştır.
2020 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Yapay Zeka ABD yüksek lisans programının kurulmasında görev almış ve 2020-2022 yılları arasında bu programın ABD başkanlığını yürütmüştür. 2022-2023 yılları arasında 1 yıl süre ile İngiltere’nin Leeds şehrinde University of Leeds School of Mathematics’de TÜBİTAK bursu ile akışkanlar dinamiği problemlerinin veriye dayalı çözümleri üzerine araştırma yapmıştır.
Gamze Yüksel’in bilimsel dergilerde yayınlanan birçok yayını, bilimsel toplantılarda sunulan bildirileri, yapay zeka alanında TÜBİTAK projelerinde çeşitli görevleri ve uygulamalı matematik ve yapay zeka alanlarında yetiştirdiği yüksek lisans ve doktora öğrencileri bulunmaktadır.
GAMZE YÜKSEL
“İnşaat Mühendisliğinde Güncel Yapay Zeka Uygulamaları: Üretken Yapı”
Türkan Göksal Özbalta
“Geleceğin İnşasında Sıfır-Karbon Binalar”
Prof. Dr. Türkan Göksal Özbalta Eskişehir’de doğmuştur. 1980 yılında Almanya FH-Hamburg’da Mimarlık Lisans, 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nde Yüksek Lisans, 1992 yılında Dortmund Üniversitesi’nde Doktora derecesini almıştır. 1985-2007 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nde Öğretim Elemanı olarak görev yapmıştır. 2007 yılından bu yana Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesidir. 2018 yılı itibari ile halen Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde Dekanlık görevini sürdürmektedir. Binalarda Enerji Verimliliği, Enerji Etkin Tasarım ve Endüstrileşmiş Yapım konularında çeşitli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınları, bilimsel çalışmaları bulunmakta olup mimari tasarım ve uygulama projeleri mevcuttur. 7. Çerçeve Programı ve Horizon 2020 kapsamında 3 farklı Avrupa Birliği Projesinde proje ortağı/yürütücü olarak görev almış ve train-to-nZEB kapsamında Yaklaşık Sıfır Enerji Binalar konusunda eğitimler düzenlemiştir.
Prof. Dr. Deniz Ülgen lisans, yüksek lisans ve doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. 2 yıllık özel sektör çalışmasının ardından 2004 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak başladığı ve 2023 yılında geoteknik anabilim dalında aldığı profesörlük ünvanıyla aynı okulda akademik hayatına devam etmektedir. 2009 yılında Imperial College London’da misafir öğretim elemanı olarak bulunmuştur. Ayrıca 2023 yılından itibaren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı olarak idari görevlerini sürdürmektedir.
DENİZ ÜLGEN
“Akıllı Şehirler ve Mevcut Yapı Stoğunun Dijitalleştirilmesi”
SÜLEYMAN ARDA GÜLER
“Akıllı Şehirler ve Mevcut Yapı Stoğunun Dijitalleştirilmesi”
Süleyman Arda Güler mesleki kariyerine Geoport Yazılım Mühendislik firmasında inşaat mühendisi olarak başlamıştır. Firmadaki görevi başlarda geoteknik rapor hazırlama ve zemin iyileştirme projeleri hazırlama gibi mühendislik görevlerini içerse de kendini yazılım alanında da geliştirerek firmanın kendi ürünü olan ve içinde pek çok geoteknik yazılımı bulunduran Soilprime platformunda web geliştiricisi olarak da çalışmalarını sürdürmektedir. Yeni geoteknik yazılımlarının hazırlanması ve hali hazırda olan yazılımların iyileştirilmesine yardımcı olmaktadır. Mesleki farkındalığını arttırmak için coğrafi bilgi sistemleri üzerine projeler geliştirmekte ve hali hazırda web GIS konusu üzerinde çalışmaktadır. 1 Ocak 2022 tarihinden beri mesleğe başladığı firmasında geoteknik mühendisliği, yazılım geliştirme ve coğrafi bilgi sistemleri alanlarında geniş bir yelpazede çalışarak, mesleki gelişimini sürdürmekte ve bu sayede farklı projelerde etkili bir şekilde çalışabilme yeteneğini güçlendirmektedir.